Tabiyat Tarih Ve Doğa Kısacası Safranbolu


Yaz gelince birçok insan turistik bölgelere doğru kaçamak yapar. Kış boyunca çalışan ve yorulan kişiler, bu yorgunluklarını yazlık mekanlarda atmak isterler. Yazın yorgunluğunuzu en iyi şekilde atabileceğiniz yerlerden birisi de Safranbolu ‘dur. Safranbolu , ülkemizin en nadide ilçelerinden birisidir. Yıllardır çevresel dokusunu korumayı başarmış nadir yaşam alanları arasında yer almaktadır. Türk kültürünü ve yaşam tarzını en iyi şekilde yaşatan ve yaşattıran Safranbolu , tatilcilerin her zaman ilgi odağı olmuştur. Özellikle sessiz bir tatili amaçlayan kişiler için Safranbolu ‘ ndan daha iyi bir tercih olamaz.

Safranbolu , Karabük ilinin en bilindik ilçesidir. En önemli özelliklerinden birisi de hiç şüphesiz ki kolay ulaşım imkanıdır. Safranbolu ‘ ya karayolu üzerinden değişik noktalar aracılığıyla gidebilirsiniz. İster İstanbul – Ankara karayolu üzerinden , ister Bartın ‘dan isterseniz de Karabük ‘ten rahatlıkla ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Safranbolu , doğa ile iç içe bir tatilin hayalini kuranlar için bulunmaz bir fırsattır. Eğer gürültüden ve günlük stresten uzaklaşmak istiyorsanız , bavulunuzu hazırlayıp Safranbolu ‘ya güzel bir yolculuğa çıkın. Safranbolu evleri , tatil alanları arasında her zaman ünlü bir yapıya sahiptir. Burada tatil için birbirinden güzel evlerde kalabilirsiniz. Aynı zamanda Safranbolu otelleri de tatiliniz için iyi bir seçenek olacaktır.

Safranbolu ‘ da birbirinden güzel yerler bulunmaktadır. Tatiliniz boyunca bu yerleri rahat bir şekilde gezebilirsiniz. Özellikle Tarihi Kent Müzesi , görülesi yerlerin başında gelmektedir. Osmanlı Dönemi ‘ nin en seçkin yaşam alanları arasında yer alması Safranbolu ‘ yu nitelikli kılmıştır. Bu dönemde yapılan camiler , çeşitli mimariler ve çeşmeler varlığını günümüze kadar sürdürmüştür.

Safranbolu konakları da ayrı bir tarihi dokuya sahiptir. Bu konaklar uzun yıllardan beri ayakta kalmayı başarmıştır. Çok daha fazlası için Safranbolu ‘ ya kısa bir seyahat sizin için çok iyi olacaktır.





0 yorum: